Григор Димитров приключи твърде бързо участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Шампионът от 2017 година загуби още в първия кръг от Денис Шаповалов, предаде sportal.bg. Канадецът стигна до успеха в два сета след 7:6(4), 6:3 в своя полза за по-малко от час и половина игра. Така той записа първи успех над хасковлията в кариерата си, а освен това сложи край на негативната серия от три поредни загуби и девет поражения в последните си десет срещи във всички турнири.

Мачът тръгна добре за Григор, който спечели сравнително лесно първото си подаване, макар да направи двойна грешка. За сметка на това Шаповалов доста повече се затрудни на своя първи сервис-гейм, в който се стигна до 40:40, но все пак мощните сервиси помогнаха на канадеца да се измъкне от трудната ситуация.

Последва период, в който всеки печелеше сравнително убедително своето подаване до 4:3 в полза на българина. В осмия гейм Димитров стигна до първи две точки за пробив в мача, но не успя да се възползва от тях и резултатът стана 4:4.

В следващия гейм пък хасковлията имаше проблеми при своето подаване и даде първи брейкпойнт на съперника си, но с три поредни бомбени сервиса успя да докара нещата до 5:4 в своя полза.

Следващият по-завързан гейм бе единадесетият, в който отново Гришо сервираше. Той допусна да се стигне от 40:0 до 40:40, но и тук показа характер и не допусна да се стигне до пробив.

В крайна сметка сетът стигна до 6:6 и тайбрек. В него Григор пръв направи минипробив в началото, но Шаповалов бързо успя да го върне. След това канадецът успя за втори път да спечели точка при сервис на хасковлията и то в доста ключов момент за 5:4, след което на свой сервис спечели следващите две точки и затвори сета в своя полза със 7:4 точки в тайбрека и 7:6 гейма.

Вторият сет се разви експресно. В началото двамата си размениха по два гейма за 2:2. В петия Шаповалов пръв показа колебания, като допусна да се стигне до 40:40 на негов сервис, но той не даде точка за пробив на българина и спечели подаването си за 3:2 в своя полза.

Ключов обаче се оказа следващият гейм. Тогава сервисът на Григор спря да работи и се стигна до две точки за пробив в полза на неговия опонент при 15:40. В този момент 31-годишният тенисист направи двойна грешка и на практика подари гейма на Шаповалов.

До края интрига нямаше, като всеки от двамата спечели подаванията си на нула, но това бе добре дошло за канадеца, тъй като така резултатът стана 6:3 в негова полза и той затвори сета и мача

Следващият съперник на Шаповалов ще бъде победителят от сблъсъка между американците Томи Пол или Дженсън Бруксби, който играят един срещу друг по-късно днес. /БГНЕС