Все по-малки са шансовете пред бившия номер 1 в света Новак Джокович да участва в Откритото първенство на САЩ, което започва точно след седмица. Трикратният шампион от надпреварата продължава да се надява, че в последния момент правилата за влизане на територията на САЩ ще се променят, но изглежда, че това няма да стане навреме, за да може сърбинът да играе на Ю Ес Оупън.

Към момента в САЩ чужди граждани могат да влязат, само ако са ваксинирани срещу Covid-19. По-рано този месец Американският център за контрол и превенция за болестите (CDC) разхлаби превантивните мерки в страната, свързани с карантината и носенето на маска, като обяви, че впоследствие това ще се случи и с ограниченията по границата. Това даде надежда на Джокович, че той все пак ще може да играе в Ню Йорк, но десет дни по-късно промяна в ситуацията няма, а прозорецът пред сръбския тенисист е почти затворен, тъй като жребият за Ю Ес Оупън ще се тегли в четвъртък, 25 август.

В същото време за ограничителните мерки напомниха и организаторите на турнира от Големия шлем в обръщение към желаещите да гледат на живо надпреварата. "На този етап към зрителите няма изискване да показват сертификат за ваксинация, но е важно да се отбележи, че пристигащите от чужбина трябва да бъдат напълно ваксинирани, за да могат да влязат в САЩ", съобщиха от турнира.

Новак Джокович пропусна Аустрелиън Оупън в началното на годината по същата причина, след което отпадна в четвъртфиналите не Ролан Гарос и спечели титлата от Уимбълдън - негов 21-ви триумф в Големия шлем. По всичко изглежда, че той няма да може да добави още една титла към колекцията си на Ю Ес Оупън.

Откритото първенство на САЩ ще се проведе в периода 29 август - 11 септември.