Сензационната шампионка от US Open 2021 Ема Радукану призна, че до известна степен се чувства облекчена след загубата си от Ализе Корне още в първия кръг на тазгодишното издание на турнира. Преди 12 месеца 19-годишната британка започна от квалификациите и записа десет поредни чисти победи, за да вдигне трофея, но защитата на титлата ѝ приключи още на първото стъпало.

"Разбира се, че съм разочарована да загубя още в първи кръг. Поздравявам Ализе, тя игра много добре. Тъжно ми е, че си тръгвам, това ми е любимият турнир. Но по някакъв начин ми олекна, сега мога да започна начисто. Ще падна надолу в ранглистата и ще започна бавно да се катеря нагоре. През последните шест седмици работя много добре и просто искам да продължа с добрата работа и да видя какво ще се получи", сподели Радукану, която след края на турнира ще се смъкне до около 80-то място в световната ранглиста.

"Щеше да е страхотно да защитя титлата си, но аз искам нови преживявания, иска ми се да спечеля друг турнир. Мисля, да играя в турнири на ниво 250 до края на годината", допълни Радукану, която има баланс от 15 победи и 18 загуби след триумфа си на US Open, който остава единствена титла в кариерата ѝ.