„Аз съм човек, който обмисля много нещата, понякога дори прекалено. Случвало се е по време на мачове да си казвам да спра да мисля, а просто да се доверявам повече на инстинкта си“, коментира четирикратната победителка в турнирите от Големия шлем Наоми Осака след загубата си с 6:7(5), 3:6 от американката Даниел Колинс в първия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис.

„Чувствам, че трябва да се отпусна малко, защото в главата ми е пълен хаос в момента“, призна Осака след двубоя с Колинс.

През миналата година японската тенисистка на два пъти си взе почивка заради проблеми с психичното здраве след отпадането си в третия кръг в Ню Йорк. През настоящия сезон тя отпадна в третия кръг в Австралия, в първия кръг на Откритото първенство на Франция и пропусна „Уимбълдън“.

„Напоследък съм загубила концентрация. Не съм сигурна защо. Сякаш чувствам, че не мога да удрям достатъчно добре топката, а знам, че мога“, добави Наоми Осака, цитирана от БТА.

„Мисля, че нейният план беше веднага да ме постави в защитна позиция и се справи доста добре. Позната е с това, че е изключително агресивна“, каза още Осака по повод противничката си Даниел Колинс.