Носителят на три титли от Големия шлем Анди Мъри загуби с 4-6, 4-6, 7-6(1), 3-6 от Матео Беретини в третия кръг на Ю Ес Оупън. Срещата продължи три часа и 47 минути.

И двамата показаха чудесен тенис и заслужиха аплодисментите на публиката, но в заключителните минути от двубоя по-добрата физическа кондиция на италианеца се оказа решаваща. Победата бе под №40 за Беретини на турнирите от Големия шлем.

Беретини записа 18 аса срещу само четири на Мъри, като в същото време направи по-малко двойни грешки (1-5) и имаше сериозно превъзходство по отношение на уинърите (54-24). Световният №14 спечели 74% от точките си на първи сервис (67/90) и реализира пет от 15-те си брейкпойнта (33%), докато Мъри оползотвори два от четирите си шанса за пробив (50%).

Опонент на италианеца в следващата фаза ще бъде Алехандро Давидович Фокина, който отстрани Даниел Галан.

Шампионът и световен №1 Даниил Медведев пък постигна нова безпроблемна победа, за да намери място в четвъртия кръг на турнира. Руснакът победи с 6-4, 6-2, 6-2 китайският квалификант Ибинг Ву, като продължава напред без загубен сет.

Това бе най-бързият мач от началото на турнира за защитаващият титлата си Медведев, който за по-малко от два часа се справи с намиращия се на 174-о място китаец, за да запише 21-ата си победа в последните 23 мача в този турнир.

В четвъртия кръг Медведев ще срещне финалиста от последното издание на Уимбълдън - Ник Кирьос. Австралиецът добра безпроблемно до мач срещу световния №1, побеждавайки в три сета представителя на домакините Джей Джей Уулф.