Младата сензация Карлос Алкарас победи хърватския ветеран Марин Чилич с 6:4, 3:6, 6:4, 4:6, 6:3 в мач, продължил 3:53 часа. Двубоят завърши в 2,25 минути след полунощ в Ню Йорк, а испанецът бе бурно подкрепян от публиката. На четвъртфиналите Алкарас ще се изправи срещу друг тенисист от новото поколение - италианеца Яник Синер, който се наложи над Иля Ивашка от Беларус.

Алкарас започна по-добре мача, макар и да губеше с 0:2 и успя да направи два пробива и да спечели първия сет с 6:4.

Във втория сет Чилич показа, че няма да се даде без борба. Той губеше с 0:1 след пробив, но след това спечели четири поредни гейма за 4:1, като затвори сета при 6:3.

В третия сет всеки взимаше подаването си по 5:4 за испанеца, когато той направи пробив в правилния момент и поведе с 2:1.

Четвъртият бе изпитания за младия Алкарас, който пропусна пет точки за пробив на сервис на хърватина и след това рухна, като допусна на свой ред пробив и изравняване на сетовете.

В петия сет Алкарас загуби своето подаване, което предвещаваше сериозни проблеми за него, но той се съвзе и поведе с 4:1, като след това спечели крайната победа с 6:3.

"Той направи някои невероятни изпълнения, но аз продължих да играя моя тенис и да вярвам, че мога да обърна. Това стана най-вече заради публиката, без тях нямаше да съм способен на това. Благодаря ви много, дават ми 100 процента енергия. В четвъртия сет имах много възможности, но ги пропуснах, бях в дупка. Благодарение на енергията на публиката успях да се върна", каза цитираният от БТА Алкарас след успеха.

"В последните два месеца загубих два пъти от Синер, той е много класен, трябва да се подготвя да тази битка", добави 18-годишният испанец.