Двукратната шампионка от Големия шлем Симона Халеп няма да играе до края на годината след операция на носа, на която се подложи, за да подобри дишането си.

В публикация в Tуитър, деветата в ранглистата румънка написа, че се е почувствала напълно изтощена след загубата си в първия кръг от квалификантката Дария Снигур на Откритото първенство на САЩ миналия месец. След това тя реши да следва медицинските съвети и да се подложи на операция, за да преодолее  дихателните си проблеми, които я тормозят от много години и се влошават.

Халеп публикува снимка в своя туит, на която се вижда превързан носът й.

"Почувствах, че е подходящият момент да го направя, а също и да направя нещо за себе си като човек", пише тя, цитирана от БТА. „Ето защо направих и естетическата част.“

В дългата публикация в Tуитър Халеп разкри, че е била близо до прекратяване на тенис кариерата си през февруари, защото не е вярвала, че може да се върне в топ 10. Тя каза, че е преоткрила страстта си към тениса, след като е избрала да работи с нов треньор - Патрик Муратоглу.

"2022 година беше интересна година, пълна с всичко!“, написа Халеп, която спечели Откритото първенство на Франция през 2018 г. и Уимбълдън през 2019 г. „Ще се видим на корта, 2023 г.! Чувствам, че имам още много да правя на тенис корта и все още имам някои цели.“

Снимка: БГНЕС