Легендата Рафаел Надал реагира веднага след новината, че големият му съперник на корта Роджър Федерер слага край на знаменитата си кариера след Лейвър Къп.

Двама от най-великите спортисти за всички времена винаги са поддържали отлични отношения извън корта, въпреки че на него са имали епични битки, които ще останат в историята завинаги.

"Скъпи Роджър, мой приятелю и съперник.

Надявах се този ден да не дойде никога…това е тъжен ден за мен лично и за спортните хора по света. Казах ти го, когато говорихме и сега е факт. Беше удоволствие, но и чест, и привилегия да споделям с теб всички тези години, изживяхме толкова много невероятни моменти на корта и извън него.

Ще имаме още много моменти, които да споделим в бъдеще, има още много неща, които да правим заедно, знаем това. Засега ти желая много щастие заедно с твоята съпруга Мирка, твоите деца и твоето семейство. Наслади се на това, което предстои. Ще се видим в Лондон на Лейвър Къп", написа Надал в социалните мрежи

На ниво ATP двамата имат 40 мача помежду си, от които 26 победи са за испанеца. 9 от срещите им са на финал на за Големия шлем, от които Надал има 5 успеха. 

Снимка: БГНЕС