Един от най-великите тенисисти в историята и безспорно най-обичаният от феновете в последните две десетилетия Роджър Федерер ще изиграе последния мач в богатата си кариера днес вечерта.

Швейцарският маестро ще обедини сили със своя голям съперник и приятел Рафаел Надал за мач на двойки в отборната надпревара Лейвър Къп.

Федерер и Надал, носители на общо 42 титли от Големия шлем, ще се изправят срещу американците Джак Сок и Франсис Тиафо в последния мач от програмата за първия ден на турнира, който се провежда в Лондон, като двубоят ще започне след 22:00 часа българско време.

"Това ще бъде незабравимо. Той е един от най-важните, ако не и най-важният тенисист в кариерата ми, а сега си тръгва. Ще бъде труден момент. Изключително развълнуван и благодарен съм, че ще играя с него", сподели испанецът, рекордьор по титли от Шлема с 22.

"Радвам се, че този път ще играя с него, а не срещу него", коментира Федерер. "Чувството да играя с Рафа наистина е нещо различно. Ще бъде трудно, но ще се насладя", допълни той.

По-рано в петък в следобедната сесия от 15:00 часа Каспер Рууд ще играе с Джак Сок, а Стефанос Циципас ще премери сили с Диего Шварцман. Британецът Анди Мъри и австралиецът Алекс де Минор ще открият вечерната сесия в 21:00 часа, преди на корта да излязат Федерер и Надал за едно от най-паметните събития в тениса през този век.