20-кратният победител в турнирите от Големия Шлем Роджър Федерер не сдържа емоциите си и се разплака след последния мач в кариерата си.

Швейцарецът приключи с мач на двойки в тандем с най-големия си съперник през годините - Рафаел Надал. Двамата имаха мачбол, но загубиха драматично от Джак Сок и Франсис Тиафо.

"Ще минем през това нещо някак, обещавам", каза Федерер през безспирни сълзи в интервюто край корта.

"Беше страхотен ден и се радвам, че съм тук, сериозно. Насладих се на този мач, тъй като всичко в него бе за последно. Тук съм с фенове, приятели и семейство, така че няма как да не бъда щастлив. Мачът също бе страхотен."

"Искам да благодаря на целия отбор, който пътува с мен из целия свят. Беше страхотно да играя с тях за "Лейвър Къп" през годините. Благодаря ви! Казах на момчетата, че съм щастлив, а не тъжен. Чувствам се страхотно да съм тук. Наслаждавах се на това да си завързвам връзките на обувките още веднъж, всяко нещо беше за последен път."

"Не очаквах кариерата ми да бъде такава. Просто исках да играя тенис, а вижте днес къде сме. Това беше едно чудесно приключение за мен. Благодаря на абсолютно всички по целия свят за това, което ми дадоха през годините. Жена ми Мирка можеше да ме спре преди години, но не го направи. Позволи ми да играя дотогава, докато искам да го правя. Благодаря ти за това! Нямаше да бъда тук и без родителите ми, така че благодаря и на тях.

"Не усетих толкова стрес, въпреки че си мислех, че може би нещо ще си отиде, като прасеца, но мачът беше страхотен. Да играя с Рафа и да има всички велики тук, всички легенди, благодаря ви. Благодаря на всички Ви за тази фантастична вечер".