Григор Димитров ще почива в първия кръг на тенис турнира "София Оупън", а във втория ще се изправи срещу победителя от двубоя между шведа Микаел Имер и Иля Ивашка от Беларус. Това реши тегленият преди минути жребий. Евентуален противник на Гришо в четвъртфиналите е норвежецът Холгер Руне.

Втората ракета на България Димитър Кузманов ще се изправи срещу квалификант в първия кръг на турнира, който започва утре. При успех в първия си мач, Кузманов ще срещне сърбина Душан Лайович или седмия поставен Джак Дрейпър от Великобритания.

Третият ни представител в схемата Александър Лазаров ще премери сили с чеха Иржи Лехечка на старта, а победителят ще играе с четвъртия поставен Лоренцо Музети от Италия. Първи поставен в София е шампионът от последните две издания Яник Синер, а втори - испанецът Пабло Кареньо Буста.

"Турнирът наистина е изключително силен и може би има по-благоприятен жребий, но не и лесен жребий, всички са много добри тенисисти, дори и тези в квалификациите", коментира Кузманов, който сам изтегли своя съперник. "Моята цел е да затвърдя формата, в която се намирам през цялата година. Надявам се да затвърдя победата си от миналата година и вече следващата цел е да задмина това. Най-хубавото нещо, освен всички добри тенисисти, които ще играят, е, че феновете се завръщат в залата. Винаги когато Григор е в България и играе, това е най-хубавото нещо. Това мотивира всички спортисти, нас, фенове, подрастващи, това е реклама за България", допълни той.

България има двама представители и в квалификациите на турнира, където участие ще вземат Адриан Андреев и Пьотр Нестеров.