Италианецът Фабио Фонини отпадна в първия кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите АТП 250 Sofia Open в зала „Арена Армеец“.

35-годишният Фонини, настоящ номер 57 в света, загуби от австралиеца Александър Вукич с 6:7(11), 5:7 за близо два часа игра.

Във втория кръг Вукич ще се изправи срещу победителя от мача между шестия поставен Николоз Басилашвили от Грузия и испанеца Фернандо Вердаско. Това бе първа победа на ниво АТП за представителя на Австралия, заемащ 144-о място в ранглистата, от февруари насам.

Александър Вукич проби подаването на съперника си за 3:2 в първия сет и дръпна с 4:2, преди италианският ветеран да обърне до 5:4 в своя полза. Стигна се до тайбрек, в който Фабио Фонини поведе с 4:1 и 6:3 точки, но пропиля шест сетбола и австралиецът спечели с 13:11.

Във втората част Фонини взе аванс от 2:1 след пробив, но ведната допусна Вукич да върне пробива и да поведе. При 6:5 в полза на 25-годишния австралиец той се възползва от първия си мачбол и със 7:5 стигна до крайния успех.