Най-силният тенисист в историята на българския тенис Григор Димитров отпадна на осминафиналите на АТР 250 турнира в София.

В първия си двубой в „Арена Армеец“ шампионът от 2017 година и трети поставен отстъпи на Иля Ивашка от Беларус с 3:6, 6:7(3) след час и 51 минути игра в почти пълната зала „Арена Армеец“. Сред зрителите бяха и родителите на Григор Мария и Димитър.

Димитров започна ненапълно концентриран двубоя и беше пробит в откриващия гейм. В следващия 31-годишният хасковлия стигна до точка за рибрейк, но Ивашка го спаси с уинър върху линията и после затвърди за 2:0.

После Григор намери подаването си и откри сметката си с гейм на нула. В деветия обаче се оказа в ситуация 0:40 и капитулира при втория сетбол, когато изпрати топката в аут. Частта продължи 37 минути.

В петия гейм на следващата част Димитров стигна до две точки за пробив, но отново не успя и №71 в света Ивашка взе подаването си с ас за 3:2. В осмия гейм Гришо се оказа в положение 15:40, но „изтри“ двата брейкбола с отлични начални удари и после доведе нещата до 4:4.  

В 11-ия гейм Григор пропиля цели четири точки за пробив. Веднага след това Димитров губеше с 15:40. Той отрази първия мачбол с хубав бекхенд по линията, а втория - с печеливш форхенд на крайната линия. После се стигна до тайбрек.

В него Ивашка водеше с 4:2 точки при рпазмяната на половините. После стигна до 6:3. Българинът изпрати в аут още първия мачбол.