Швейцарецът Марк-Андреа Хюзлер се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърда настилка от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 597900 евро.

Хюзлер елиминира във втория кръг поставения под номер 2 Пабло Кареньо Буста (Испания) с 6:3, 3:6, 6:2 за 104 минути на централния корт в зала "Арена Армеец".

196-сантиметровият швейцарец сервира отлично, което до голяма степен му помогна да се поздрави с успеха. Той пласира 8 аса и спечели 33 от 37 разигравания при първото си подаване.

Хюзлер дръпна с 4:1 и без проблеми сигна до успеха в първия сет. Във втората част той не даде точка на съперника в първите си три сервис-гейма, а при 3:3 имаше възможност за пробив, но не се възползва. Веднага след това 14-ият в световната ранглиста Буста малко изненадващо успя да стигне до брейк за 5:3, след което затвори втория сет при собственото си подаване.

Швейцарецът запази концентрация и показа отличен тенис в третия сет, в който с четири поредни гейма си осигури втора победа в кариерата си над играч от топ 20 на световната ранглиста.

За място на полуфиналите той ще играе срещу поляка Камил Майхжак, от когото има две загуби в два мача.

"Много съм доволен от играта си. Чувствам се отлично на този корт. Със сигурност това е една от най-големите победи в кариерата ми до момента. Щастлив съм от представянето си. Смятам, че имам своите шансове и срещу Майхжак. Побеждавал два пъти досега, но и двете срещи бяха много оспорвани. Да, той е солиден играч, но не мисля, че е по-добър от Кареньо Буста", коментира цитираният от БТА 26-годишен Хюзлер, който е 95-и в света в момента.

Снимка: Lap.bg