Яник Синер започна с победа участието си на турнира от сериите АТП 250 Sofia Open.

В мач от втория кръг италианецът, който триумфира в надпреварата в столичната зала "Арена Армеец" през последните две години, надделя над португалеца Нуно Боржес с 6:3, 6:4 за час и 26 минути игра.

Синер, който е поставен под номер 1 в схемата, започна мача на много високи обороти и бързо взе аванс от 3:0 гейма. До края на сета той успя да задържи преднината си без големи затруднения, като само в един от геймовете Боржес достигна до дюс ситуация, но не и до точка за пробив.

Ситуацията на корта не се измени особено и във втория сет, в който италианецът направи нов ранен пробив. Той дойде в третия гейм и позволи на десетия в световната ранглиста да поеме пълен контрол над мача. Италианецът затвори мача с два поредни аса и така натрупа на сметката си общо десет.

Боржес, който в първия кръг на турнира отстрани друг шампион в София - Мирза Башич, показа съпротивителни сили, но те не бяха достатъчни за обрат в сета и мача. С успеха си над Башич португалецът все пак записа първата си победа в основна схема на турнира на АТП извън пределите на родината си и ще запази поне 93-тото си място в световната ранглиста.

В четвъртфиналите Синер ще играе с победителя от мача между австралиеца Александър Вукич и испанския ветеран Фернандо Вердаско.

"Първите мачове на всеки турнир са трудни, но съм доволен от победа. Благодаря на хората, които дойдоха да ме подкрепят. Това е специално място за мен. Опитвам се да подобря играта си във всеки мач. Няма значение с кого ще играя. За мен е предизвикателство да играя срещу когато и да било. Бях много щастлив, когато спечелих първата си титла тук и още по-щастлив, когато я защитих миналата година. Надявам се, че ще мога да я спечеля и през тази пред тази страхотна публика", каза Синер след успеха си.

Наградният фонд на турнира в София е 534 555 евро.

Снимка: Lap.bg