Италианецът Лоренцо Музети се класира за полуфиналите на турнира по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 597900 евро.

Поставеният под номер 4 Лоренцо Музети (Италия) се справи с квалификанта Ян-Ленард Щруф (Германия) със 7:6(3), 6:1 на централния корт в зала "Арена Армеец".

С успеха 20-годишният италианец си гарантира рекордно класиране в световната ранглиста от следващата седмица, като ще се изкачи с четири места до 26-ото в класацията.

Щруф стартира силно и поведе с 3:0, но допусна изравняване още за 3:3, а в последствие се стигна до тайбрек. В него Музети направи серия от пет поредни точки, за да поведе с 5:2 и това се оказа решаващо.

Във втората част младият италианец, който през юли спечели първата си титла в Тура на АТП в Хамбург (Германия), дръпна с 5:0 гейма и нямаше проблеми да стигне до крайната победа. 
  
"Труден мач. Той сервираше много добре, особено в първия сет, беше агресивен. Изоставах с пробив, трябваше да променя нещо. И ключът беше в подобряването на ретура ми. Смених позицията за посрещане и се получи. Мисля, че изиграх един от най-добрите си мачове за сезона на тази настилка", каза Музети в интервюто си на корта. 

За място на финала той ще срещне швейцареца Марк-Андреа Хюзлер, който по-рано днес в първия четвъртфинал спаси два мачбола и елиминира поляка Камил Майхжак в с 6:7(4), 7:6(6), 6:3.

"Утре ще бъде трудно. Но аз се чувствам готов и се надявам отново да играя добре. Пожелавам си италиански финал срещу Яник Синер", каза още цитираният от БТА  Музети.   

Защитаващият титлата си в София от предишните два сезона и номер 1 в схемата Синер ще излезе след минути на корта в четвъртфинал срещу австралиеца Александър Вукич в първия мач във вечерната сесия.