Марк-Андреа Хюслер е новият шампион на Sofia Open. На финала първата ракета на Швейцария се наложи с 2:0 сета над петия поставен Холгер Руне (Дания), в отделните части 6:4, 7:6 (8). Срещата продължи 1:41 часа.

„Изиграх страхотен двубой, със сигурност. Просто се опитах да играя тенис, да остана фокусиран и спокоен. Изключително щастлив съм“, каза щастливият шампион в интервюто на корта. „София вече е сред любимите ми градове. Никога не съм очаквал, че ще спечеля АТП турнир, но ето, че това се случи“, добави още Хюслер.

За швейцареца това бе първи АТП финал и първа титла. По пътя към успех той победи последователно Жофри Бланкано (Франция), Пабло Кареньо Буста (Испания), Камил Майхжак (Полша), Лоренцо Музети (Италия) и на финала Руне. На четвъртфиналите срещу Майхжак отрази 2 мачбола.

Хюслер е и първият представител на Швейцария с АТП титла след Роджър Федерер (Базел, 2019 г.). От понеделник левичарят ще бележи личен рекорд в ранглистата и ще се изкачи до №64 в света.

При двойките победители са бразилецът Рафаел Матос и испанецът Давид Вега Ернандес, които на финала победиха германците Оскар Оте и Фабиан Фалерт с 3:6, 7:5 и 10:8.