Новак Джокович си тръгна с прекрасни впечатления от Израел и спечелената купа в Тел Авив. Новак беше приет в този град като у дома си, имаше прекрасна подкрепа от трибуните, беше част от спектакъла и сбогуването на Джонатан Ерлих с тениса и сега, зареден с енергия и положителни емоции, той продължава да покорява Казахстан на турнира в Астана от серия 500.

Преди да напусне Тел Авив, Новак даде интервю на израелските медии, а за Sports Wala той говори за самия Израел и гостоприемството, което е получил.

- Играх много тенис тази седмица, това е, което исках в Израел. Нямах време да обикалям, честно казано, но се наслаждавах на плажа, прекарвах там поне час всеки ден с джогинг, карах колело, плувах... Разхождах се из стария град малко. Бях в Йерусалим преди много време, познавам страната, определено ще се върна тук, когато няма тенис турнир, като турист, за да обиколя страната и да усетя Израел, но и да благодаря на всички хора за лечението, което получих тук тази седмица. Благодарен съм за това и за връзката, която създадох с хората от Тел Авив - каза Джокович, цитиран от "Труд". 

Новак почти се разплака, когато Джонатан Ерлих сложи край на кариерата си в Тел Авив, така че беше попитан кой ще плаче, когато той самият се пенсионира.

- Майка ми със сигурност - каза Новак с усмивка, а след това посочи, че е твърде рано да се мисли за това.

- Не съм близо до края на кариерата си, не искам да мисля много за това. Роджър се оттегли прекрасно на Laver Cup в Лондон. Всички бяхме там, със семейството му, за да се сбогуваме с него на едно великолепно събитие на една великолепна арена. Сигурно е било специално за него и няма съмнение, че си го заслужава. Едно нещо знам, че със сигурност ще искам моите големи съперници да дойдат и да се сбогуват с мен - завърши Джокович.

Снимка: БГНЕС