Новак Джокович заяви, че има „положителни знаци“ относно шансовете му да играе на Аустрелиън Оупън 2023. Сърбинът бе въвлечен в едно от най-големите противоречия през сезона, когато пристигна в Мелбърн по-рано през годината и визата му бе анулирана, тъй като не е ваксиниран срещу коронавирус.

Според имиграционните закони на Австралия, той може да не получи виза за влизане в страната за три години. Въпреки това, премиерът на страната по време на решението Скот Морисън сподели, че може да има възможност за Джокера да се завърне по-рано при „правилните обстоятелства“.

Ноле изрази надежда, че ще получи отговор относно това дали може да играе в първия турнир от Големия шлем догодина „в следващите няколко седмици“.

„Когато става въпрос за Австралия, има някои положителни знаци, но нищо официално. Комуникираме чрез адвокатите ми в Австралия. Истината е, че те разговарят с властите, които отговарят за случая ми. Надявам се да получа отговор в следващите няколко седмици – какъвто и да е той, но, разбира се, се надявам за позитивен такъв, така че да имам необходимото време да се подготвя за старта на сезона, ако той бъде в Австралия. Наистина искам да отида там, случилото се тази година е зад гърба ми и просто искам да играя тенис – това, което правя най-добре. Австралия винаги е било мястото, където съм играл най-добрия си тенис, резултатите говорят сами за себе си, така че винаги съм допълнително мотивиран да отида там. Този път дори повече от предишни години. Надявам се на положителен отговор“, коментира той за сръбския Sportal.

Джокович е деветкратен шампион в Мелбърн и е победител в турнира в последните си три участия. Ако играе на Аустрелиън Оупън през 2023, той ще има шанса да се изравни с Рафаел Надал по брой титли от Шлема с 22. „Изчаквам отново за разрешение. Хубаво е, че отвориха границите за неваксинирани чужденци, пътуващи до Австралия. Имам тази забрана, надявам се да я премахнат. Както вече казах, нещата не зависят от мен. Надявам се хората в австралийското правителство да дадат „зелена светлина“, това е“, добави бившият номер 1 в света, който ще вземе участие на Мастъра в Париж следващата седмица.