Григор Димитров не успя да се противопостави на световния №1 и загуби от Карлос Алкарас с 1-6 и 3-6 на 1/8финалите на Мастърса в Париж. 

Това бе първи мач между двамата, като в първия сет испанецът бе абсолютно категоричен, повеждайки с 4-0 и след това спокойно затваряйки частта. 

Григор се подобри във втория сет и от 0-3 доведе нещата до 3-3, а след това имаше и 2 точки за пробив в 7-ия гейм, които обаче пропусна. Ударите на Алкарас от дъното на корта бяха изключително добри и в крайна сметка, след като реализира 5 от 7 точки за пробив, Карлос приключи мача за 72 минути. 

„Григор не беше на обичайното си ниво, но аз играх наистина много добре. Във втората част той подобри нивото си и за мен стана по-трудно, но запазих спокойствие и не допуснах обрат” обясни Алкарас. 

Ако 19-годишния испанец спечели титлата, той ще си гарантира, че ще завърши годината като №1 в света още преди финалния турнир на АТП. 

Григор пък изпраща една доста неуспешна година, в която проблясъците му бяха твърде малко и той записа 26 победи и цели 22 загуби.