Карлос Алкарас не е сигурен дали ще бъде готов за Финалите на ATP, след като световният номер 1 се оттегли от "Мастърса" в Париж заради разтежение на коремен мускул.

Испанският тенисист не доигра четвъртфинала срещу Холгер Руне във френската столица и се отказа в тайбрека на втория сет, след като загуби първия с 3:6. Алкарас заяви след мача, че е твърде рано да каже дали ще може да играе в престижния завършващ сезона турнир в Торино, който започва на 13 ноември.

"Не знам дали ще стигна до Финалите на ATP. Сега трябва да направя някои тестове, за да видя как съм, преди да отида в Торино. Концентриран съм върху това да излекувам травмата и да бъда готов на 100 процента за Торино", каза шампионът от Откритото първенство на САЩ.

Испанецът добави, че по време на мача е почувствал, че няма смисъл да рискува.

"В края на сета се почувствах зле. Коремът ми се влошаваше и предпочетох да се оттегля, за да се погрижа за него. Не можех да се разтегна, не можех да сервирам добре, не можех да изпълня форхенда си и усещах болка при всичко движение. Играх, мислейки за това и усещайки болката, така че беше по-добре да се оттегля", коментира Алкарас.