Александър Лазаров се класира за основната схема на турнира в зала от сериите "Чалънджър" в Роан, Франция с награден фонд от 90 280 евро.

Българинът, който бе поставен под номер 1 в квалификационната схема, се наложи с 6:2, 3:6, 6:0 над естонеца Марк Лаял за час и 30 минути.

Лазаров започна по-добре срещата и спечели пет от първите шест гейма, за да вземе откриващата част с 6:2. Вторият сет обаче се оказа по-слаб за 25-годишния българин. Лаял стабилизира играта си и успя да запише първия си пробив в мача, с който поведе с 3:1 гейма. Това се оказа достатъчно на естонеца, за да прати мача в решителен трети сет.

В него обаче Лазаров имаше пълно надмощие, като го спечели с 6:0, взимайки 25 от разиграните 35 точки.

За влизането си в основната схема Лазаров ще вземе 5 точки за световната ранглиста и 885 евро от наградния фонд. Неговият противник в първия кръг ще стане ясен малко по-късно днес.

На турнира в Роан участват още двама български тенисисти, които обаче започват направо в основната схема. Димитър Кузманов ще играе днес с поставения под номер 1 Раду Албот от Молдова, докато Адриан Андреев ще срещне на старта 18-годишния представител на домакините Артур Фис, който участва с "уайлд кард". Кузманов и Андреев са потенциални съперници във втория кръг на турнира.