Сръбският тенисист Новак Джокович, 21-кратен победител на турнири от Големия шлем, се надява на гостоприемно посрещане в Австралия за предстоящото Открито първенство на страната, където е рекордьор с девет титли. 

Джокович пропусна последното издание на турнира, след като бе депортиран от Австралия заради липсата на задължителната за страната ваксина срещу коронавируса.

"През годините имах голям късмет да се представям силно в Австралия и ми харесва да играя там. След събитията от миналата година се надявам да бъда приет с достойнство и се надявам това да ми помогне да играя добър тенис", каза Джокович, цитиран от "Евроспорт".

"След ситуацията с Откритото първенство на Австралия победата във Финалния турнир на АТП стана още по-важна, предвид обстоятелствата, през които преминахме моят екип, моето семейство и аз. Но усетих, че не съм сам, усетих голяма подкрепа от сърбите".

"Беше просто въпрос на време да намеря този баланс и оптимална сила в играта си, за да достигна наистина върха и да започна да играя най-добрия тенис, на който съм способен", каза още Джокович.