Водачът в схемата Новак Джокович се класира за финала на турнира на твърди кортове в Аделаида (Австралия) с награден фонд 642 735 долара.

В сблъсък между двама бивши номер 1 в световната ранглиста на АТП Джокович преодоля контузия и победи руснака Даниил Медведев с 6:3, 6:4 за 84 минути.

35-годишният сърбин направи по един пробив в двата сета и затвори двубоя с първия си мачбол. Той имаше здравословни проблеми и в началото на втората част поиска медицинска помощ, но доигра мача.

Джокович спаси точка за пробив с втори сервис от 200 км в часа, преди да стигне до победата.

"За щастие не беше нищо сериозно. Ако беше, нямаше да мога да продължа. Взех противовъзпалителни лекарства и се оправих. Надявам се утре всичко да е наред", каза той за контузията си в интервюто на корта.

"За мен на това ниво, на този етап от кариерата ми и в живота ми след доста години професионален тенис, всеки мач има значение и всеки мач е подарък по някакъв начин. Опитвам се да давам най-доброто от себе си и да печеля, където и да съм", добави той.

В спора за титлата утре Джокович ще срещне Себастиан Кодра (САЩ), който елиминира Йошохито Нишиока със 7:6(5), 1:0 и отказ на японеца поради контузия.