Новак Джокович каза, че е работил с физиотерапевта си през цяла нощ, за да се възстанови от проблема с подколянното сухожилие. Сърбинът победи Себастиан Корда (САЩ) на финала на турнира в Аделаида, само седмица преди началото на Откритото първенство на Австралия.

Джокович получи лечение на корта заради проблем с левия си крак по време на съботната победа на полуфиналите над Даниил Медведев, след като разтегна лявото си подколенно сухожилие. 35-годишният сърбин се движеше свободно на корта по време на финала, преди да спаси мачбол и да спечели с 6:7(8), 7:6(3), 6:4.

"Събудих се и всичко беше наред. До късно през нощта бях с физиотерапевта си, говорих и с лекарите на турнира. Но днес се чувствах добре", каза Джокович след успеха, пише БТА.

На Откритото първенство на Австралия от 16 до 29 януари Джокович ще се бори за рекордна 10-а титла, за да се изравни с Рафаел Надал с 22 трофея от Големия шлем.

"Не можех да искам по-добра подготовка за Откритото първенство на Австралия. Очаквам с нетърпение Мелбърн. "Род Лейвър" е най-успешният корт в кариерата ми. Обичам да играя там. Нямам търпение. Сега имам една седмица почивка за възстановяване и работа върху конкретни неща по отношение на играта ми, тялото ми, за да бъда и готов психически за двете дълги седмици", заяви Джокович.