Доминик Тийм заяви, че е доволен от нивото си на представяне в първия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. Той игра срещу петия поставен в схемата Андрей Рубльов и загуби с 3:6, 4:6, 2:6, като коремна контузия повлия на играта му.

Тийм наруши хегемонията на големите трима в тениса, като спечели Откритото първенство на САЩ през 2020 година, но контузия на китката през 2021 го извади от игра за дълги месеци и оттогава той се бори да намери отново нивото си.

29-годишният австриец призна, че е "щастлив с представянето си" срещу Рубльов, докато е получил травма на на коремен мускул при сервис във втория сет.

"Бях в трудна позиция да сервирам заради слънцето и напълно променил стойката си, когато нещо стана и почувствах болка в ребрата", каза Тийм пред репортерите.

"Това е просто малко възпаление или усукване. Очевидно не добре в правилния момент в средата на втория сет, но така се получи. Често казано, дори на 100% не знаех дали съм способен да победя Рубльов в този момент, той е в Топ 5. Ще бъде много, много трудно да го победя, а с контузията стана невъзможно", добави австриецът.

Тийм е уверен, че ще намери формата си от 2020 след трудни сезон миналата година.

"В началото бе по-трудно, отколкото очаквах. Също и играх по-зле, отколкото очаквах и беше трудно завръщане", призна той.

"Но нещата се промениха, особено около есента с приближаването на последния турнир от годината. Тогава играех добре. Този турнир не променя нищо, защото имах много труден съперник", завърши Доминик Тийм.