Италианската тенисистка Камила Джорджи отрече да е получила фалшив сертификат за ваксинация срещу КОВИД-19, за да участва на турнири, предава ДПА.

Италианските медии съобщиха миналия месец, че лекарят Даниела Грилоне е посочила Джорджи като един от хората, които са дошли при нея, търсейки фалшив документ.

Говорейки за първи път за обвиненията след победата с 6:0, 6:1 над Анастасия Павлюченкова в първия кръг на Откритото първенство на Австралия, Джорджи настоя, че не е направила нищо лошо.

"Докторката беше разследвана, тя имаше проблеми тази година със закона няколко пъти", каза 31-годишната италианска, която заема 70-о място в световната ранглиста на WТА.

"Направих всичките си ваксинации на различни места. Така че проблемът е неин. Не мой. За това съм много спокойна. Тя каза името ми, разбира се, но има повече от 300 души, на които тя обяви имената", добави Джорджи.

Няколко държави домакини на тенис турнири изискваха играчите да бъдат ваксинирани, за да играят през последните две години, включително Австралия и САЩ.

Джорджи призна, че една от ваксинациите й е била направена от Грилоне и че е използвала документи, дадени от лекарката. Но тя отрече умишлено да е търсила фалшив сертификат, като каза: "Не, в никакъв случай".

Джорджи, която достигна четвъртфиналите на "Уимбълдън" през 2018-a, изглежда не разбра, когато беше попитана дали се е опитала да провери истинността на ваксинацията си или е получила допълнителна доза.