Бившият номер 1 в света Анди Мъри се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като победи Танаси Кокинакис с 4-6, 6-7(4), 7-6(5), 6-3, 7-5 в най-дългия мач в кариерата си, продължил 5 часа и 45 минути. 

Мъри показа изключителна класа и характер, за да надвие страхотно играещия Кокинакис в двубой, продължил почти шест часа и завършил след 4 часа сутринта местно време. Местният любимец Кокинакис започна на много високо ниво и доминираше в първите два сета, за да си осигури комфортна преднина.

 

В третата част австралиецът дръпна с пробив и 5-2, като сервираше за мача при 5-3, но Мъри намери начин да навакса изоставането и да стигне до тайбрек, в който се наложи със 7-5. Британецът бе много солиден в следващите два сета и в крайна сметка стигна до обрата, за да запише 11-ти успех от два сета изоставане, което е рекорд в историята на Оупън ерата.

По този начин 35-годишният Мъри, който играе с метална тазобедрена става, се класира за третия кръг на Аустрелиън Оупън, където ще срещне испанеца Роберто Баутиста Агут. Мъри е петкратен финалист в Мелбърн, но не е печелил титлата нито веднъж.