Виктория Томова записа рекордно класиране в световната ранглиста по тенис, а Григор Димитров запази своето място.

Томова прелетя 12 места до върховото за нея 87-о. Тя отпразнува 28-ия си рожден ден в Дубай, където преодоля квалификациите на WTA 1000 турнира, а после в основната схема победи Кая Канепи, преди да отстъпи на третата в света Джесика Пегула в три сета. Това донесе 90 точки за ранглистата на Виктория.

Гергана Топалова напредна с пет места до номер 316. В първите 500 са още Изабелла Шиникова (№394) и Джулия Терзийска (№476).

На върха челната тройка е Ига Швьонтек, Арина Сабаленка и Пегула.

При мъжете Григор Димитров отново е 25-и в класацията след четвъртфинала в Марсилия, предава БНР. Тази седмица 31-годишният българин ще се готви за Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс, който започва на 8 март.

Адриан Андреев изкачи две места до 202-ото. Димитър Кузманов пък прогресира с 12 позиции и тази седмица е номер 204 в света след четвъртфинала на чалънджъра в Бенгалуру. Пловдивчанинът ще играе в Индия и тази седмица на турнир в Пуне, който също е от категория 100. В първия кръг Мико очаква тенисист от квалификациите.

Александър Лазаров е с три места нагоре и е 301-и, но следващата седмица ще се завърне в първите 300, благодарение на чудесното си представяне на АТР 500 турнира в Дубай. Той преодоля квалификациите, а в първия кръг на схемата ще се изправи срещу Александър Бублик утре.

Продължава да води Новак Джокович, който се завръща на корта след титлата на Откритото първенство на Австралия. Сърбинът ще играе в Дубай и в първия кръг среща чеха Томаш Махач. След него са Карлос Алкарас, който загуби финала в Рио де Жанейро от Камерън Нори, и Стефанос Циципас.