Сърбинът Новак Джокович, който претърпя първа загуба за сезона в полуфиналите на турнира по тенис в Дубай в петък вечер, отстъпвайки пред Даниил Медведев, заяви, че е доволен от нивото на физическа подготовка, което е показал по време на състезанието, тъй като наскоро се възстанови от контузия.

Водачът в световната ранглиста при мъжете лекуваше разкъсване на сухожилие, получено на турнира в Аделаида, Австралия.

35-годишният сърбин загуби с 4:6, 4:6 от Медведев на турнира от сериите АТП 500.

„Загубих от по-добър противник. Знам, че не играх добре в някои решителни моменти, но това беше заради нивото на тениса, което той показа. Начинът, по който се справих през изминалата седмица, ме прави доволен от моментното състояние на тялото ми. Не знаех каква ще бъде реакцията след завръщането ми. Наистина съм доволен“, коментира Новак Джокович, цитиран от агенция „Ройтерс“.

Джокович все още очаква официално решение по молбата му да специално разрешение да влезе в САЩ, където не е разрешен достъп на чужденци, които не са ваксинирани против коронавирус.

Ако той не може да участва на турнирите на територията на САЩ в Индиън Уелс и Маями по-късно този месец, следващото му участието може да бъде чак в Монте Карло през април.

„Все още чакам новини от Америка. Ако не участвам там, предполагам ще играя на клей и в Монте Карло ще бъде следващият ми турнир. Ако случаят е такъв, ще си взема малко почивка, за да се подготвя. Това е най-изискващата настилка и трябва време за подготовка“, каза още Новак Джокович.

Снимка: БГНЕС