краинската тенисистка Елина Свитолина ще се завърне корта на турнира на клей в Чарлстън през следващия месец, след като прие предоставения ѝ от организаторите "уайлд кард".

28-годишната Свитолина, която е женена за французина Гаел Монфис, не е играла от турнира в Маями през март миналата година, а преди няколко месеца двамата се сдобиха с първата си дъщеря, която кръстиха Скай.

Освен с турнира  на УТА в Чарлстън, Свитолина ще бъде ангажирана паралелно и с благотворителна надпревара за професионалисти и аматьори под слогана "Тенис за мир", средствата от която ще бъдат предоставени на пострадали от войната в Украйна.

"Да повишим информираността за войната в Украйна и да съберем средства е много важно за нас като турнир, както и за нашите тенисисти", заяви турнирният директор Боб Моран.

В турнира в Чарлстън, който ще се проведе от 1 до 9 април, участие са потвърдили пет бивши шампионки, в това число и настоящата Белинда Бенчич от Швейцария. Шампионката от Откритото първенство на Австралия Арина Сабаленка от Беларус също е подала заявка за участие.