Поставеният под номер 2 испанец Карлос Алкарас победи италианеца Яник Синер със 7:6(4), 6:3 и се класира на финал на турнира по тенис за мъже в Индиън Уелс, където ще срещне Даниил Медведев. По-рано руснакът надви със 7:5, 7:6(4) американския си съперник Франсис Тиафо и спечели 19-а поредна победа за годината.

Ако спечели титлата в Индиън Уелс по-късно днес, Алкарас ще си върне първото място в световната ранглиста за мъже. В момента на върха е сърбинът Новак Джокович, който пропуска американския тур заради отказа му да се ваксинира против Ковид-19.

"Яник е страхотен тенисист и благодарение на него аз също вдигам нивото в мачовете ни. Доволен съм от днешната победа и най-вече от начина, по който се измъкнах от сетбола в първата част", заяви испанецът след двубоя. 

Алкарас в нито един момент не бе изправен пред разиграване за пробив срещу Синър, който спечели само 48 процента от топките на първи сервис и изоставаше с 0:3 във втория сет. Алкарас завърши с 28 печеливши удара и 14 непредизвикани грешки.

По-рано през деня Медведев, който е пети сийд в турнира, продължи доминиращата си серия срещу Тиафо и все още няма загуба срещу американеца през кариерата си. За последната победа обаче руснакът трябваше да се труди допълнително, след като Тиафо отрази цели седем мачбола.

"Със сигурност щях да имаме кошмари дълго време, ако не бях спечелил този мач", заяви Медведев след края на двубоя.