Френският вестник "Екип" гръмна със материал, който може да взриви тенис обществеността и у нас. Един от най-големите скандали в историята на този спорт вече се разследва. Над 376 мача, в периода от 2014 до 2018 г., са под наблюдение на властите за уреждане на резултатите им. В тях участвали 182 тенисисти. Двама от тях вече бяха отстранени през декември - французите Мик Лескур и Жил Окала, за които беше доказано, че са част от сенчестата мрежа, пише "Труд".

Основният човек, около когото се завързва скандалът, е Григор Саркисян (32 г.), който се свързва с арменската мафия и се твърди, че уговорките са минавали през него.

Тенисистите, които са "уличени", са под 200-то място в списъка на ATP, тъй като са по-лесни за манипулиране поради липса на пари. Освен това страните, споменати с уредени мачове или дори турнири, са Белгия, Франция, Германия, Словакия, България и САЩ, твърди френското издание, цитирано от сръбския вестник "Телеграф". 

Дори се появиха публично част от "тарифите". Заподозрените в тази афера са получавали 400 евро за загубен мач на сингъл и 2000 евро за загубен мач на двойки. Твърди се, че през тези споразумения са завъртяни общо около осем милиона евро