Даниил Медведев се класира за третия кръг на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Маями, след като постигна категорична победа на Роберто Карбалес Баена с 6-1, 6-2. Срещата продължи малко повече от час.

Руснакът, който се намира в чудесна форма и спечели титлите в Ротердам, Доха и Дубай, а миналия уикенд отстъпи на Карлос Алкарас във финала на Индиан Уелс, не показа никаква милост срещу испанския си съперник. Четвъртият в схемата направи два пробива в първия и три във втория сет, за да стигне до успеха.

Той загуби само седем точки на първи сервис за целия мач и пет на второ подаване, като приключи с 15 уинъра и 10 непредизвикани грешки, докато Карбалес Баена бе с едва четири уинъра и 17 непредизвикани. Наградата за Медведев е мач със словака Алекс Молчан в спор за място на осминафиналите.

В друга среща, осмият поставен Хуберт Хуркач елиминира Танаси Кокинакис от Австралия след истински трилър, завършил в три тайбрека и продължил над три часа и половина - 6-7 (10), 7-6 (7), 7-6 (6). Турнира напуснаха поставените Камерън Нори (11), Алекс Де Минор (15), Борна Чорич (17), Лоренцо Музети (18), Матео Беретини (19), Дан Еванс (23) и Бен Шелтън (32).

Грешки обаче не допуснаха Феликс Оже-Алиасим (5), който се нуждаеше от два тайбрека за успех срещу Тиаго Монтейро от Бразилия, както и 12-ият и 14-ият в схемата съответно Франсис Тиафо и Карен Хачанов. Напред продължи и вторият Стефанос Циципас, чийто съперник Ришар Гаске не излезе на корта за мача им от втори кръг. /БГНЕС