Рафаел Надал ще пропусне тазгодишното издание на Ролан Гарос. Освен това спира временно с тениса. Това обяви самият той на извънредна пресконференция.

„Няма да мога да играя в Париж. Работех всеки ден през последните четири месеца. Не открихме обаче решение на проблема, който имах в Австралия. Днес все още съм в позиция, в която не съм готов да се състезавам на нивото, на които съм свикнал. Не съм човек, който просто ще участва на Ролан Гарос, без да е готов", разкри Матадора пред медиите.

"Последните години бяха много позитивни като резултати. Спечелих две титли от Големия шлем, както и други турнири, но не се наслаждавах на ежедневната работа, на тренировките и турнирите. След пандемията тялото ми не бе способно да издържа натоварванията. Прекалено често спирах заради проблеми. Тренирах с голяма болка. Решението ми е да спра за известно време. Не знам кога ще мога да се върна. Може би след месец, може би след три, може би след четири. Не знам. Не искам да предсказвам бъдещето. Ще правя това, което смятам, че е правилно за тялото ми и за личното ми щастие“, продължи Раха.

„Не искам да казвам нещо и после да правя друго. Целта ми е да спра, за да си дам възможност да се насладя на следващата година, която най-вероятно ще е последна за мен в професионалния тенис. Това е идеята ми, но не мога да кажа на 100% какво ще се случа. Идеята ми е да се насладя и да се сбогувам с всички турнири. Искам да бъда конкурентноспособен. Вярвам, че ако продължа сега, няма да мога да го направя“, каза още Надал.