"Аз съм завършен играч", заяви водачът в световната ранглиста по тенис при мъжете Карлос Алкарас след като отстрани канадеца Денис Шаповалов с 6:1, 6:4, 6:2 в третия кръг на Откритото първенство на Франция.

"Бих казал, че най-силното нещо, което имам на корта е да успявам да достигна до лимита си и карам съперника да прави същото всеки път", добави испанецът, който стана най-младият номер 1 в международната класация още като 19-годишен. Той е и най-младият тенисист, оглавявал схемата на "Ролан Гарос" от Бьорн Борг през 1976 година.

"Там съм на всяка точка, играя добре и не губя концентрация", каза още Карлос Алкарас.

20-годишният тенисист вече спечели една титла от Големия шлем от Откритото първенство на САЩ, а сега е фаворит за трофея в Париж. Той коментира, че миналогодишното издание на "Ролан Гарос", а и пробива му към титлата в САЩ са започнали по-лошо за него от тазгодишното Открито първенство на Франция.

"В Ню Йорк имах повече проблеми през първата седмица. Изигрях някои наистина тежки мачове в началото и ми беше трудно", призна Алкарас, който очаква сблъсък с италианеца Лоренцо Музети в Париж.