Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек доказа, че заслужава да бъде определяна за фаворит на "Ролан Гарос" с убедителна победа с 6:0, 6:0 над китайката Синюй Ван, а до момента е загубила само осем гейма от три мача в Париж. 

Куриозното е, че 4 от шестте сета бяха спечелени от полякинята с "геврек" - на 0. 22-годишната полякиня обаче подчерта, че уважава всичките си противници.

"Знам защо хората говорят по определен начин, забавно, а тенисът е за забавление, но от гледна точка на играч, искам да демонстрирам уважение към опонентите си. Понякога не е лесно да се играе, а същото се отнася и за съперниците. Аз продължавам да бъда концентрирана най-вече върху тенис", заяви Швьонтек.

Следващата й съперничка е Леся Цуренко, а украинката описа това да играе срещу водачката в ранглистата като "едно от най-големите предизвикателства в тура".

"Скоро имах мач срещу нея в Рим, който беше доста добър, за да усетя как играе и каква е скоростта на ударите й. Това беше полезен урок за мен", добави Цуренко.