Арина Сабаленка достигна четвъртфиналите на тенис турнира от Големия шлем – Ролан Гарос, след като победи Слоун Стивънс със 7-6 (5), 6-4 за около един час и 45 минути игра.

Втората ракета в света започна ударно и на бърза ръка дръпна с два пробива аванс и 5-0. Тогава обаче се стигна до неочакван срив в играта й и американката изравни до 5-5, спасявайки четири сетбола. Съдбата на частта трябваше да се реши в тайбрек, в който Стивънс водеше с 5-4, но загуби три поредни точки, а с това и сета. Във втората част Сабаленка проби за 3-2, но опонентката й върна брейка. Нов пробив в деветия гейм обаче позволи на шампионката от Аустрелиън Оупън да сервира за мача и тя не се пропука, за да се класира на дебютен четвъртфинал в Париж.

Двубоят между двете бе изпъстрен с много грешки и по-малко уинъри – Стивънс направи едва пет печеливши удара за двата сета, при 19 непредизвикани грешки, докато Сабаленка приключи с 24 уинъра и цели 40 непредизвикани, но това не се оказа фатално. В последните осем беларускинята ще играе с Елина Свитолина, която елиминира деветата в схемата Дария Касаткина.

В другия ясен четвъртфинал в долната половина Каролина Мухова ще се изправи срещу бившата финалистка Анастасия Павлюченкова.