Страхотен полуфинал на "Ролан Гарос" очаква феновете на тениса, защото Новак Джокович ще се изправи срещу Карлос Алкарас. 

Сърбинът загуби първия си сет, но все пак стигна до най-добрите 4 в надпреварата след трудна победа над Карен Хачанов с 4-6, 7-6 (0), 6-2 и 6-4. 

Така сърбинът за 45-и път е в топ 4 на турнир от Големия Шлем, като вече е съвсем близо до рекорда на Роджър Федерер, който е с 46 полуфинала. Той гони и 23-ата си Голяма титла.  

Джокович не започна добре и допусна пробив в първия сет, който загуби. Във втората част той също не бе убедителен, докато не в тай-брека все пак показа на какво е способен, а след това набързо взе и третата част, като след първия гейм не направи непредвизвикана грешка и регистрира 19 уинъра. 

В четвъртия сет Ноле проби, но след това се отпусна и след двойна грешка се стигна до 4-4, след което обаче Джокович не повече точка на опонента и след 8 поред спечелени стигна и до крайната победа. 

Сега обаче го очаква сериозно предизвикателство и сблъсък със световния №1 Карлос Алкарас. Испанецът победи Стефанос Циципас с 6-2, 6-1 и 7-6, като само в последния сет бе тестван, но успя да затвори мача след 7:5 точки.