Димитър Кузманов не успя да спечели турнира на клей в Братислава (Словакия), който е от сериите ATP Чалънджър 100. Българинът отстъпи на финала от украинеца Виталий Сачко с 6:2, 2:6, 6:7 (2). Драматичният двубой продължи два часа и 45 минути.

Първият сет започна със спечелен сервис гейм и пробив на Мико, който обаче не успя да затвърди. Нашият тенисист все пак реализира нов такъв при подаването на Сачко, чрез който поведе с 3:1 гейма. До края на първия сет съперниците спечелиха своите подавания, а пловдивчанинът направи нов пробив в осмия гейм, за да затвори при 6:2.

Кузманов не бе достатъчно убедителен във втория сет, като Виталий Сачко успя на два пъти да го пробие. Кузманов спаси два сетпойнта в осмия гейм, но в крайна сметка отстъпи с 2:6 гейма и така мачът влезе в решителен трети сет.

Украинецът постигна ранен пробив още в първия гейм на трети сет, но в четвъртия гейм Мико успя да го върне и да достигне до 2:2. Последва нова размяна на пробиви и така се стигна до 5:5. Убедителен Кузманов не даде шанс на украинеца в 11-ия гейм, но Сачко взе своето подаване и вкара мача в тайбрек, който спечели с убедителното 7:2.

Въпреки загубата българинът ще се завърне от понеделник в топ 200 на световната ранглиста.