Италианският тенисист Матео Беретини възнамерява да игнорира социалните мрежи по време на участието си на третия за година турнир от Големия шлем "Уимбълдън".

27-годишният финалист в турнира за 2021 година иска да избегне негативните коментари от непознати в мрежите, но също така предпочита да не чете и положителни послания, тъй като счита, че това създава излишно напрежение.

"Хората вярват в мен, което е прекрасно, но също така стигнах до момент, в който осъзнах, че девет от 10 души, които коментират, след това пишат "Тази година ще спечелиш Уимбълдън". Така че и аз трябва да се предпазя от подобни неща, защото това създава напрежение заради високите очаквания", каза Беретини пред репортери.

"Смятам се за доста опитен, но не е лесно да се справя с всичко това“, каза още Беретини, който достигна до номер 6 в ранглистата, а сега е извън топ 35.

Той пропусна "Уимбълдън" преди година, след като даде положителна проба за КОВИД-19, а сега стартира участието си на турнира във вторник срещу сънародника си и близък приятел Лоренцо Сонего.