Миналогодишната финалистка Онс Жабюр (Тунис) се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис при жените.

Шестата поставена Жабюр отстрани след обрат канадската тенисистка Бианка Андрееску с 3:6, 6:4, 6:3 за общо час и 54 минути игра. Тунизийката имаше проблеми на старта и загуби първия сет, но успя да изравни, а след прекъсването заради дъжда над Лондон, надделя над шампионката от Откритото първенство на САЩ през 2019-а Андрееску. Това бе първи мач за Онс Жабюр на Централния корт след загубения финал през миналата година.

На трибуните бе легендарната бивша американска тенисистка Били Джийн Кинг, а след мача Онс Жабюр каза, че й се е искало да я попита за съвет.

„Трябва да благодаря малко и на дъжда, тъй като успях да говоря с треньора си и да намеря по-добра перспектива за мача“, заяви Жабюр, която през миналия сезон игра и финал на Откритото първенство на САЩ.

„Не играх най-добрия си тенис, но исках да съм по-агресивна. Противничката ми направи задачата трудна“, добави тенисистката от Тунис, която в следващия кръг ще играе срещу чехкинята Петра Квитова.

В четвъртия кръг на „Уимбълдън“ продължава и шампионката Елена Рибакина от Казахстан. Третата в схемата Рибакина се справи без особени проблеми със съпротивата на британката Кейти Боултър с 6:1, 6:1 само за 57 минути и вече очаква мача си срещу Беатрис Адад Мая от Бразилия. Боултър бе последната британка, останала в турнира на сингъл.