Руският тенисист Даниил Медведев, който е поставен под номер 3 в схемата на "Уимбълдън", се класира за първи път в кариерата си на четвъртфиналите в турнира след успех над чеха Иржи Лехечка с 6:4, 6:2 и отказване на съперника.

Медведев направи пробив още в първия гейм на първия сет, а след това го затвърди като си взе побадаването. Така руснакът, който се състезава под неутларен факт запази аванса си и затвори частта при 6:4.

Във втория сет той имаше по-сериозно предимство, като успя два пъти да спечели подаването на Лехечка и стигна до 6:2.

В този момент на изоставане с два сета Лехечка прецени, че е по-разумно да се откаже, тъй като имаше проблеми с придвижването по корта и не пожела да рискува по-сериозна контузия.

След мача Даниил Медведев призна, че съжалява, че Иржи Лехечка се е отказал, макар че е видял, че той има проблеми при придвижването. Руснакът изрази и съжаление, че в следващите мачове ще играе на централния корт, тъй като няма загуби на корт номер 1 в комплекса.

Медведев ще срещне в двубой за продължаване към топ 4 победителя от срещата между Стефанос Циципас от Гърция и американеца Кристофър Юбанкс.