Онс Жабер се класира за финала на Уимбълдън за втора поредна година. Тенисистката от Тунис елиминира световната №2 Арина Сабаленка с 6-7(5), 6-4, 6-3 и ще играе за титлата срещу Маркета Вондроусова.

Жабур навакса изоставане от 2-4 във втория сет, за да стигне до обрат, като вече е стигала до мача за титлата в три от последните пет издания на турнири от Шлема.

Загубата на Сабаленка означава, че няма да може да измести Ига Швьонтек от първата позиция в световната ранглиста.

В първия сет Сабаленка беше тенисистката, която имаше повече проблеми в подаванията си, но нито една от двете не допусна пробив. Така се стигна до тайбрек, в който световната №2 първа допусна мини брейк и изостана 2-4, но стигна до обрат – 7-6(5).

През втората част Сабаленка направи пробив на нула за 3-2 и затвърди без да отпуска точка за 4-2. Повратният момент дойде в осмия гейм, когато Арина не реализира геймбол, а впоследствие допусна рибрейк – 4-4.

Жабур спечели подаването си от 30-40, за да поведе с 5-4, а после сложи край на сета от посрещане – 6-4.

В третия сет тунизийката вече беше тази, която има повече увереност. Тя проби за 4-2, а в осмия гейм пропусна два мачбола от посрещане. Така при 5-3 сервираше за мача, поведе 40-0 и реализира третия мачбол – 6-3.