Джесика Пегула се класира за полуфиналите на турнира във Вашингтон, след като обърна Елина Свитолина с 4-6, 6-3, 6-4 за около два часа и десет минути игра.

Поставената под номер 1 в схемата представителка на домакините отстъпи в откриващата част след пробив в петия гейм. Картината се повтори във втория сет, но с обратен знак - този път украинката не удържа веднъж подаването си и това й коства и частта. Свитолина загуби и решителния сет след един-единствен брейк на сметката на Пегула, която сложи точка на спора при третия си мачбол.

Американката спаси 6/7 възможности за пробив пред съперничката, като спечели 80% от точките на първи сервис. В спор за място на финала Пегула ще играе с четвъртата в схемата Мария Сакари. Гъркинята се справи в последните осем с друга представителка на САЩ - Мадисън Кийс, в два сета.

Другият полуфинал при дамите също противопоставя поставени - третата Коко Гоф срещу Людмила Самсонова (8). Гоф даде само три гейма на олимпийската шампионка Белинда Бенчич, докато рускинята повали украинката Марта Костюк също в два сета.