Доминик Тийм достигна финала на домашния турнир в Кицбюел, след като пречупи съпротивата на Ласло Джере след 6-7 (3), 7-5, 7-6 (8). Мачът предложи титанична битка, продължила над три часа и половина.

Откриващият сет мина без пробиви, като сърбинът изигра солиден тайбрек, за да поведе в резултата. Във втората част представителят на домакините направи пробив в 11-ия гейм, след което затвори сета на собствен сервис. Третата част бе изключително драматична, като Тийм спаси общо пет мачбола, преди да триумфира в тайбрека при втората си възможност за край на срещата. Три от тези пет мачбола за Джере бяха при 6-5 в полза на сърбина, който пропиля два и в дългия гейм.

Ключов за крайния изход на двубоя се оказа следният показател - Тийм спаси и 12-те точки за пробив пред Джере. Австриецът ще играе на първи финал в Тура от ноември 2020-а насам, когато отстъпи на Даниил Медведев в спора за трофея на Финалите на ATP. Последната титла на Тийм е от Ю Ес Оупън същата година.

Съперник на австрийския тенисист на финала в Кицбюел е Себастиан Баес, който в изцяло аржентински сблъсък повали водача в схемата Томас Мартин Ечевери също в три тежки сета - 7-6 (5), 3-6, 6-4.