"Важно е да имаш екип, който да ти помага с всичко, през което преминаваш, независимо дали е на корта или извън него. Съединението прави силата". Това заяви Григор Димитров след победата си над Анди Мъри във втория кръг на Ю Ес Оупън миналата вечер.

Първата ракета на България направи страхотен мач и не даде нито сет на трикратния победител в турнирите от Големия шлем и бивш номер 1 в света, а случайно или не в интервюто си след мача използва фразата, която е изписана на сградата на българския парламент, точно в деня, в който българските депутати се събират след лятна ваканция, макар и в друга сграда. Димитров бе запитан как той и други опитни тенисисти продължават да се представят на високо ниво и отговори: "Важно е да се грижиш за тялото си по възможно най-добрия начин, това е ключово. Трябва да имаш и късмет. След толкова много години в Тура винаги има какво ново да научиш, винаги се опитвам да пробвам нещо ново. Годините си текат, но човек не спира да се учи. Мисля, че се наслаждаваме на този етап от кариерата ни, но имаме все още много в резервоара".

"Много съм доволен от представянето си днес, очаквах да играем пет сета, опитвах се постоянно да си напомням, че този мач най-вероятно ще продължи дълго. Първият сет бе ключов, след това нещата се нагласиха. И двамата познаваме играта си, с Анди сме играли много пъти, той е изключителен боец, страхотен човек. Нещата се решиха от няколко точки, които успях да спечеля, но съм доволен от борбата. Анди успя да се върне от много тежка контузия, това бе добър мач за нас", допълни Димитров.

"Мисля мач за мач, сега съм в третия кръг и се надявам да продължим с доброто представяне. Имам страхотни спомени от тук от 2019 година, иска ми се да повторя това и защо да не стигна дори по-далеч", каза още цитираният от БГНЕС български тенисист, който преди четири години игра полуфинал в Ню Йорк.

В следващия си мач в събота Димитров ще се изправи срещу Александър Зверев от Германия.