Американецът Бен Шелтън заяви, че ще търси момента на изненадата в предстоящия мач с Новак Джокович от полуфиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис.

20-годишният Шелтън победи в четири сета сънародника си Франсис Тиафо и си осигури първо класиране за финалната четворка в турнир от Големия шлем. Само няколко часа преди това пък Джокович, който има 23 титли от четирите най-големи турнира в света, достигна до полуфиналите за 47-ми път, което е абсолютен рекорд в мъжкия тенис.

До момента Шелтън и Джокович обаче не са играли никога помежду си.

"Мисля, че за мен е предимство, че никога не сме играли. Смятам, че мога да покажа неща, които в друг нормален мач от АТП не биха се видяли. Със сигурност ще пробвам нещо различно и се надявам, че това ще ми донесе успех в петък", каза Шелтън след победата си над Тиафо.

"Когато играеш за пръв път с някой, който има толкова много победи зад гърба си, това влияе на психиката ти. Наясно си срещу колко солиден противник се изправяш и колко устойчив психически е той. Това са неща, над които ще трябва да наблегна в плана си за мача", допълни Шелтън./БТА

Снимка: БГНЕС