Димитър Кузманов загуби от Тимофей Скатов на старта от Световна група I за Купа Дейвис. Рекордьорът по мачове за националния отбор в турнира отстъпи с 6:3, 4:6, 3:6 за 2:47 часа на казахстанеца.

Въпреки че срещите се играят на кортовете в Борисовата градина, тридесетина фенове на гостите се постараха да създадат страхотна атмосфера за своя любимец. Подкрепата им се оказа безценна, особено във втория и третия сет, които Скатов спечели.

За съжаление, Мико не можа да донесе така желания успех, като имаше и здравословни проблеми в края на втория и началото на третия сет. В паузата между двата той си взе малко по-дълъг медицински таймаут, а именно в началото на третата част съперникът му поведе с пробив и това се оказа решаващо за крайния изход.

Кузманов все пак изрази признателността си на феновете, които напълниха трибуните на корта “за първи път от много години”, по негови думи. Надеждите бяха за негова победа, която да създаде интрига в съперничеството с Казахстан, защото вторият двубой на сингъл от програмата за днес противопоставя голямата звезда на гостите Александър Бублик срещу 19-годишния дебютант за България Янаки Милев.