Скандалът около Новак Джокович се разгаря! Заради публикация на Ноле в профила му в Инстаграм, на която граждани пред храма "Св. Сава" отдават почит на убитите сърби в Косово и Метохия, мнозина нападнаха тенисиста. Снимката, на която можете да видите и посланието „Всяка сълза Господа моли, у всеки сърбин душата боли“, явно е притеснила така наречените от сръбския сайт "Информър" "болни мозъци, които сега са отишли ​​още една крачка напред".

"След поредица от обиди, дошли от медиите в Босна и Херцеговина и Хърватия, Министерството на външните работи на фалшивата държава Косово обяви в официалния акаунт в Twitter, че директно производителя на спортна екипировка "Лакост", който е именно спонсор на Ноле, трябва да прекрати договора и да спре всякакво сътрудничество със сърбина, тъй като той „прославя тероризма и убийството на косовския полицай Африм Буняку“, пише сръбският сайт, цитиран от „Труд“.

„Лакост, Африм Буняку беше съпруг, баща и всеотдаен на своята страна и нейните граждани. Той беше убит при отвратителна терористична атака, осъдена от Съединените американски щати и Европейския съюз. Човекът, когото спонсорирате, Джокович, просто прослави тези терористи пред своите 13,9 милиона последователи," се казва в съобщение на Министерството на външните работи на Косово в Twitter.

„Тази терористична атака е акт на агресия срещу суверенитета, териториалната цялост и националната сигурност на Косово. Ние няма да толерираме атаките срещу Косово и правото на съществуване. Със сигурност не искате вашата марка за милиарди долари да бъде свързвана с прослава на тероризма?", завършва публикацията на косовските власти, наречена срамна от сръбската медия.